Jesteś tutaj
Home > e-magazyn > Akademia Kulinarna #Maj 2018

Akademia Kulinarna #Maj 2018

Szanowni Czytelnicy,

w branży kulinarnej dzieje się coraz więcej ciekawych rzeczy. Warsztaty, szkolenia, spotkania, wymiana doświadczeń, stowarzyszenia – nawet wywiady w naszym piśmie – wszystko to świadczy o rosnącej świadomości korzyści, jakie przynosi dzielenie się wiedzą i przepisami. W numerze, który trzymacie w rękach, skupiliśmy się na dwóch wydarzeniach z ostatnich miesięcy.

Temat przewodnim tej „akademii kulinarnej” jest współorganizowane przez magazyn unikatowe w skali kraju spotkanie gwiazd polskiej sceny HoReCa, dostawców i uczniów szkół gastronomicznych: Chefs Only. W numerze znajdziecie bogatą relację z wydarzenia – z wypowiedziami partnerów i uczestników – w tym jednego z laureatów naszego facebookowego konkursu, w którym nagrodą był udział w imprezie i wspólne gotowanie z doświadczonymi szefami kuchni.

Przy okazji warsztatów prowadzonych w łódzkiej szkole Ashanti wywiadu udzielił nam belgijski cukiernik – Bruno Van Vaerenbergh. Opowiedział o właściwościach deseru idealnego, spojrzeniu na polską gastronomię z perspektywy obcokrajowca i popularnych w świecie nowinkach technologicznych. Z myślą o młodych adeptach sztuki tworzenia deserów sformułował kilka zasad, których przestrzeganie pomoże osiągnąć sukces w tej branży. Polecam.

Do naszych niezawodnych ekspertów z Iglotexu, Nestle i Makro dołączyła reprezentowana przez Bruno firma Debic. W akademiach partnerów znajdziecie porady, jak najlepiej korzystać z dostępnych na rynku produktów.

Pozdrawiam serdecznie i życzę, by w Waszym życiu działo sięco najmniej tak wiele dobrego, jak na polskiej scenie kulinarnej.

 

Top