Jesteś tutaj
Home > e-magazyn > Akademia Kulinarna #Czerwiec 2018

Akademia Kulinarna #Czerwiec 2018

Szanowni Czytelnicy,

oddajemy w Wasze ręce ostatni przed wakacyjną przerwą numer „akademii kulinarnej”. Znajdziecie w nim bardzo interesujący wywiad z człowiekiem, który zna się na wołowinie jak mało kto. Piotr Bassara, bo o nim mowa, opowiedział nam o swoich kształcących podróżach, widmie deportacji oraz rozwoju biznesu i nauczania w regionie podkarpackim.

Na kolejnych stronach znajdziecie wywiad o sushi – jednym z największych wyzwań kultury kulinarnej Japonii. O tajnikach tej sztuki oraz o parzeniu japońskiej herbaty opowiedziała nam Alicja Thun. Z kolei Paweł Stawicki w swojej stałej rubryce o food pairingu przeanalizował dla nas, co najlepiej łączy się z homarem.

W akademiach naszych partnerów znajdziecie porady, jak najlepiej korzystać z dostępnych na rynku produktów. Tym razem swoją wiedzą dzielą się z nami eksperci z firm Nestlé, Debic, Iglotex oraz Makro.

Wielu z Was spędzi lato, pracując i ucząc się. Życzę, byście pomimo obowiązków odpoczęli, naładowali baterie i zebrali siły, by podejmować nowe wyzwania. Mam nadzieję, że Wasze wakacje będą obfitować w interesujące kulinarne doświadczenia.

 

Top