Café Passionata
Kawa ziarnista „Café Passionata” produkowana jest we Włoszech.
W skład tej kategorii produktowej wchodzą trzy aromatyczne rodzaje kaw: intensywna ziarnista (Super Bar), łagodna ziarnista i mielona (Café Créme) i rozpuszczalna (Classico).
SUPER BAR
• doskonała mieszanka palonych ziaren Arabiki i Robusty, skomponowana zgodnie z włoską tradycją typową dla okolic Neapolu,
• wysokiej jakości ziarna Arabiki i Robusty pochodzą z tradycyjnych regionów upraw w Brazylii, Afryce, Indiach i Wietnamie,
• Intensywny i dobrze wyważony aromat, pełny i mocny smak złagodzony słodyczą likieru i nutą czekolady,
• doskonała na espresso i do kaw mlecznych,
• polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych oraz do zaparzania tradycyjnymi metodami.
CAFÉ CRÉME
• mieszanka palonych ziaren Arabiki i Robusty o łagodnym smaku i niskiej kwasowości,
• ziarna tej mieszanki pochodzą z tradycyjnych regionów upraw w Wietnamie i Indiach (Robusta) oraz Brazylii (Arabika),
• specjalny proces palenia ziaren pozwala uzyskać apetyczną, kremową piankę na powierzchni aromatycznego naparu,
• charakteryzuje się lekko orzechowym zapachem,
• łagodna i kremowa, idealna do kaw mlecznych,
• polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych oraz do zaparzania tradycyjnymi metodami,
• dostępna również jako kawa mielona, polecana do tradycyjnego zaparzania, świetnie sprawdzająca się także w ekspresach
przelewowych.
CLASSICO
• mieszanka selekcjonowanych ziaren kawy w 100% zawarta w sypkiej rozpuszczalnej Café Passionata Classico,
• po zalaniu gorącą wodą tworzy napój o wyrazistym, aksamitnym smaku i pełnym aromacie.