Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie :
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
1. Patryk Stanewicz i Józek Pojasek – Teodorka Hotel Ciechocinek
2. Dariusz Pasiciel i Karol Milewski – Concordia
3. Bartosz Czapliński i Łukasz Kostrzewski – Ed Red Warszawa
4. Przemysław Bednarz i Grzegorz Krupiński – Hotel Bonifacio
5. Marcin Korcz i Piotr Słupik – Hotel Warszawianka
6. Kamil Werewka i Rafał Kudliński – Copernicus Toruń Hotel
7. Dawid Zimny i Patryk Krawczyk – Art Hotel
8. Paweł Brzeski i Adam Kowalewski – Zamek Gniew
9. Piotr Archiciński i Joanna Świderska – Lazy Dog Cooking
10. Emil Klimas i Dawid Feist – Restauracja Cucina
11. Piotr Huszcz i Łukasz Boreczek – Hotel Restauracja Piano
12. Jarosław Owczarczyk i Łukasz Andruszkiewicz – Restauracja Strefa
13. Jakub Rusinek i Jacek Pałys – Hotel Rzeszów Restauracja „Oranżeria”
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE
1. Łukasz Niziński i Magdalena Mleczko – Grupa Scandale
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
1. Krzysztof Kuklewski i Magdalena Miszczuk – Warszawa – ZSG – ul. Poznańska
2. Dawid Trafalski i Paulina Karaluch – Warszawa – ZSG – ul. Poznańska
3. Daniel Ogonowski i Rafał Szymański – Warszawa – ZSGH – ul. Majdańska
4. Jakub Kowalewski i Krystian Sawicki – Warszawa – TSG – ul. Komorska
5. Miłosz Olechnowicz i Kinga Kowalska – Sulęcin – ZSLiZ
6. Dariusz Bieńkowski i Michał Boraczyński – Pomiechówek – ZSP
7. Kamil Piotrowski i Agata Błaszczyk – Łódź – ZSG
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH – EKIPY REZERWOWE
1. Renata Drabik i Urszula Środek – Stalowa Wola – CKUiODiDZ
2. Jolanta Herdzik i Piotr Fila – Stalowa Wola – CKUiODiDZ