Jesteś tutaj
Home > e-magazyn > Akademia Kulinarna #Październik 2017

Akademia Kulinarna #Październik 2017

Szanowni Czytelnicy,
za nami pierwszy miesiąc nowego roku szkolnego. Oznacza to, że skończył się Wasz okres ochronny. Czas ostro wziąć się do pracy i nauki! I my nie próżnujemy. Jesteśmy świeżo po Chefs Only – spotkaniu najważniejszych szefów kuchni i cukierników w Polsce. Tym razem do wspólnego gotowania, wymiany pomysłów i receptur stanęli oni w Pałacu Mierzęcin . Nie mogło zabraknąć wśród nich młodych adeptów sztuki kulinarnej. Na specjalnie zaproszenie dwóch Dawidów – Łagowskiego i Szkudlarka – do mistrzów dołączyli uczniowie z Gorzowa Wielkopolskiego. O przebiegu tego spotkania dowiecie się w relacji zamieszczonej na dalszych stronach pisma. Przy tej okazji o historii Pałacu Mierzęcin oraz o tym, na czym polega praca dyrektora hotelu, opowiedział nam Pan Tomasz Schulz – gospodarz w obiekcie, w którym gościło Chefs Only.
Na dalszych stronach znajdziecie także Akademie stworzone przez ekspertów reprezentujących naszych Partnerów: Farutex, Nestlé, Zeelandia, Makro, Iglotex, Ambasador 92. Akademię Wina poświęcona jest tym razem francuskiemu regionowi Bordeuax. Dowiecie się, dlaczego wytwarzane tam trunki cechuje jakość nieosiągalna dla innych producentów.
Przed nami jedno z największych wydarzeń gastronomicznych tego roku. Już 27 listopada odbędzie się premiera IV edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau połączona z wręczeniem nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce. Trzymajcie kciuki za swoich faworytów, bo konkurencja z roku na rok jest coraz większa.

Redaktor naczelny Łukasz Wasiuta

 

Top