Jesteś tutaj
Home > e-magazyn > Akademia Kulinarna #Listopad 2017

Akademia Kulinarna #Listopad 2017

Szanowni Czytelnicy,

listopad obfitował w ciekawe wydarzenia kulinarne. Bez wątpienia należy do nich uroczysta premiera IV edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Gala, która tym razem odbyła się w stolicy Dolnego Śląska, zgromadziła elitę polskiej branży gastronomicznej i dostarczyła wielkich emocji. O tym, kto został wyróżniony przez polską kapitułę Gault&Millau, dowiecie się na łamach naszego pisma.

Przy tej okazji mieliśmy sposobność porozmawiania z Michałem Markowiczem – szefem kuchni wyróżnionej jedną czapką Żółtego Przewodnika restauracji hotelu Odyssey w Kielcach. Opowiedział nam, z czym się wiąże praca w 5-gwiazdkowym obiekcie oraz o wyzwaniach wspólnego gotowania z uczniami szkoły gastronomicznej.

Na dalszych stronach tradycyjnie znajdziecie także Akademie stworzone przez ekspertów reprezentujących naszych partnerów: Nestlé, Makro, Iglotex, Ambasador 92. Nie mogło również zabraknąć naszego Mistrza Kurta Schellera. Tym razem pokazuje nam, jak prawidłowo zrobić jajko we fryturze. Z kolei w Akademii Wina poznacie Alzację – region uznawany za perłę północnej Francji.

Choć zima za pasem, a dni coraz krótsze, życzę Wam pogody ducha i wytrwałości w zdobywaniu wiedzy!

Przyjemnej lektury!

 

Top