Jesteś tutaj
Home > Bez kategorii > Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni

Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni

Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy  zaprasza do Hotelu Kongresowy w Kielcach na Konkurs Gastronomiczny „Junior Culinary Cap”. Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych, którzy ukończyli 13 lat, ale nie ukończyli 21 roku życia.

Cele główne konkursu to:

  • kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o historii gastronomii w Polsce,
  • doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości
    i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych,
  • podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią,
  • doskonalenie zawodowe i organizacyjne nauczycieli przygotowujących uczniów
    do konkursów.

„akademia kulinarna- od nauki do sztuki kulinarnej” jest partnerem medialnym konkursu oraz fundatorem nagród dla nauczycieli oraz uczniów.

Regulamin I Junior Culinary Cap 1 luty 2018

Top