Własny tekst
Nowości

Kreatywnie sposoby podania sosu

Kreatywnie sposoby podania sosu

Nie od dziś wiadomo, że jemy oczami, bo nie tylko sama żywność, ale także ich prezentacja odgrywa istotną rolę, zwłaszcza w profesjonalnej gastronomii. Szefowie Kuchni chętnie zaskakują swoich gości pięknie wykończonymi daniami. I właśnie sosy to składniki,
które można podawać na wiele ekscytujących sposobów.

 

 

Marka Debic zna najnowsze techniki przyrządzania sosów – krem ​​do gotowania Culinaire Original 20% przeznaczony jest do przygotowywania tych domowych i szlachetnych
w smaku. Natomiast ich umiejętne podanie nie tylko zwiększy atrakcyjność potrawy,
ale także doda całości charakteru.

Poniżej podpowiadamy, w jaki sposób podawać sos, by osiągnąć:

  • efekt spirali – postaw talerz na obrotowej tacy i powoli nakładaj sos z dyspensera
    od jego środka do krawędzi
  • efekt siatki – napełnij sosem Caviar Maker i powoli wyciskaj sos zaczynając od środka talerza po jego krawędzie
  • efekt eksplozji – ten ekstrawagancki sposób nakładana sosu możemy osiągnąć poprzez nakładanie go łyżką na talerz lub poprzez użycie syfonu do sosów, którym możemy spryskać talerz, by utworzył pożądany wzór
  • efekt rozmycia – spokojniejszy od poprzedniego wzór, w którym sos umieszczony jest po jednej stronie talerza. W 1/3 części talerza przyklej pasek taśmy maskującej,
    a następnie nałóż sos łyżką przy taśmie od strony krawędzi naczynia. Przechyl talerz, by sos mógł spływać w stronę krawędzi, aż osiągniesz pożądany efekt. Na koniec usuń taśmę.

 

Więcej informacji: www.debic.com

 

***

Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem
w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.

Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).

Udostępnij