Jesteś tutaj
Home > e-magazyn > Akademia Kulinarna #31 Wrzesień 2018

Akademia Kulinarna #31 Wrzesień 2018

Szanowni Czytelnicy,

oddajemy w Wasze ręce pierwszy po wakacyjnej przerwie numer „akademii kulinarnej”. Znajdziecie w nim wywiad z Grzegorzem Birkiem – szefem kuchni i współwłaścicielem Bistro Kromki w Warszawie. Grzegorz opowiedział nam, jak wyglądała jego pełna wyzwań i ciekawych miejsc kariera zawodowa.

O hiszpańskiej winnicy Monte La Reina rozmawiamy na kolejnych stronach z Caroliną Inarają, a Paweł Stawicki w swojej stałej rubryce o food pairingu przedstawia sposoby na najlepsze przyrządzenie perliczki.

W numerze dużo uwagi poświęcamy również akcji „Nestle Professional z Klasą 17/18”. Prócz relacji przeczytacie na naszych łamach dwa związane z nią miniwywiady. W pierwszym Katarzyna Hryciuk, nauczycielka instytucja, przedstawia kulisy wzięcia przez jej uczniów udziału w konkursie. W drugiej rozmowie – mistrza gastronomii Jerzego Pasikowskiego, jednego z jurorów konkursu „Nestle Professional z Klasą” – pytamy o warsztaty, które przeprowadził z uczestnikami zmagań.

W akademiach naszych partnerów znajdziecie porady, jak najlepiejkorzystać z dostępnych na rynku produktów. Tym razem wskazówek udzielają eksperci reprezentujący firmy Nestle, Iglotex oraz Makro.

Wrzesień to dla części z Was okres wyznaczania sobie nowych celów oraz mierzenia się z kolejnymi wyzwaniami. Najmłodszym czytelnikom życzę, aby rok szkolny przyniósł wiele szans na poznanie z bliska rodzimej branży gastronomicznej – nie tylko dzięki materiałom zawartym w kolejnych numerach naszego pisma. Starszym – wytrwałości w poszukiwaniach i otwartości na nowe doświadczenia.

Ze swojej strony zapewniamy, że zespół „akademii kulinarnej” dołoży wszelkich starań, aby dostarczyć wszystkim czytelnikom interesujących receptur, przybliżyć ciekawe rozwiązania oraz prezentować w wywiadach najbardziej interesujących praktyków polskiej gastronomii.

Podobne artykuły

W górę