Szanowni Czytelnicy,
nastąpił bardzo długo oczekiwany moment w naszej branży, czyli stopniowe odmrażanie gastronomii. I choć do całkowitego poluzowania wszystkich gałęzi rynku HORECA jeszcze daleka droga, część z Was mogła wrócić do pracy.
W najnowszym numerze „akademii kulinarnej” porozmawialiśmy ze Zbyszkiem Korzeniowskim, jednym z najbardziej doświadczonych organizatorów gastronomii na bardzo dużych
imprezach. O tym, jak obecna sytuacja wpłynęła na jego biznes i jak zaczął organizować gastronomię na Woodstock, a później Pol’and’Rock Festival, przeczytacie w dalszej części magazynu.
Z kolei Justyna Łukasik, dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno–Epidemiologicznej w Skierniewicach, opowiedziała nam, jakie obowiązują zasady w gastronomii w dobie koronawirusa oraz jak wygląda praca inspektora sanitarnego w obecnych czasach.
Zebraliśmy dla Was także stricte merytoryczne materiały. W Akademii Bonduelle znajdziecie receptury i inspiracje, a w dwóch przekrojowych artykułach – mocną dawkę wiedzy
o zdobywającej popularność nowej kolekcji Lubiana Premium oraz nowości od firmy Nestle NAŁ BIO, czyli napojach „na drogę”. Polecam również lekturę tekstu o śniadaniach w nowej rzeczywistości.
Przed nami okres wakacyjny, który będzie się bardzo różnił od poprzednich lat. Na pewno dla wszystkich z nas będzie to okres bardzo pracowity, czy to ze względu na powracających klientów, czy walkę o pozyskanie nowych. Życzę wszystkim dużo siły i wytrwałości, aby przetrwać i wyjść z obecnej sytuacji silniejszym. Naszym najmłodszym czytelnikom życzę z kolei powodzenia na egzaminach końcowych w roku szkolnym oraz dużo wakacyjnych inspiracji – to najlepszy okres na zdobywanie wiedzy i doświadczenia.
Przyjemnej lektury.