Jesteś tutaj
Home > e-magazyn > akademia kulinarna #45 Wrzesień 2020

akademia kulinarna #45 Wrzesień 2020

Szanowni Czytelnicy,

oddajemy w Wasze ręce wrześniowy numer „akademii kulinarnej”, a wraz z nim – garść inspiracji oraz szczyptę wiedzy, którą możecie wykorzystać w swojej codziennej pracy.

Z przesłaniem, że warto uczyć się od najlepszych, gorąco polecam relację z konkursu gastronomicznego Archimagirus.

Druga edycja potwierdziła, że zaproponowana formuła sprawdza się doskonale. Pełna zwrotów akcji rywalizacja i bogata oferta wydarzeń towarzyszących dostarczyły niesamowitych emocji. Jako kontynuację tego wątku zamieszczamy w numerze wywiad z Tomaszem Ziółkowskim – szefem drużyny, która zdobyła tytuł Archimagirusa i, tym samym, kwalifikację do finału Kulinarnego Pucharu Polski. Tomek opowiedział nam o przygotowaniach swojego zespołu, wrażeniach z konkursu, planach na przyszłość i o tym, czym zamierza oczarować jury KPP.

Z myślą, że w kulinarnym świecie podstawą sukcesu zawsze jest wiedza o produkcie, polecam artykuł o jednej z najbardziej dynamicznie rozwijających się ostatnio w naszym kraju kategorii produktowych – serach! W Akademii naszego partnera, Garden Gourmet, znajdziecie natomiast materiał o czymś, co wkrótce bez wątpienia pojawi się na licznych pokazach kulinarnych – burger wege. To propozycja dla osób, które mięsa nie jedzą lub chcą ograniczyć jego spożycie. Obserwując panujące obecnie trendy, można spodziewać się, że znajomość tego produktu i wykorzystujących go receptur będzie tylko zyskiwać na znaczeniu. Jeżeli chcecie dowiedzieć się na ten temat więcej, wyczekujcie postów na naszym Facebooku.

Przed nami jesień oraz mnóstwo wyzwań, które najpewniej przyniesie. Choć ze względu na pandemię wielu z nas nie może oddychać pełną piersią, wierzę, że branża niebawem będzie mogła odetchnąć i pod koniec roku złapiemy wiatr w żagle.

Tego życzę nam wszystkim.

Przyjemnej lektury!

Podobne artykuły

W górę